20 Octombrie 2023Sursa: Brigada Rutieră București

Restricții de circulație cu ocazia organizării unor procesiuni si manifestații religioase în perioada 21 - 29 octombrie a.c.

În perioada 21 - 29 octombrie a.c., Patriarhia Română va organiza procesiuni și manifestații religioase, prilejuite de sărbătorirea “Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor”.

   În data de 24 octombrie, vor fi desfășurate procesiuni religioase, după următorul program:

•  între orele 12.00 - 13.00, procesiuni religioase, desfășurate simultan, pe traseele:

-  Traseul nr. 1: Platoul Catedralei Patriarhale - Str. Patriarhiei - Bd. Regina Maria - Aleea Dealul Mitropoliei;

-  Traseul nr. 2: Biserica Sf. Spiridon cel Nou - Calea Şerban Vodă - Str. Bibescu Vodă - Aleea Dealul Mitropoliei.

   La Crucea Brâncovenească de la baza Dealului Patriarhiei, unde va avea loc joncțiunea celor 2 coloane, se va desfășura o slujbă religioasă și se va continua deplasarea până la Altarul de Vară.

   Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi restricționat în data de 24 octombrie, pe durata desfăşurării procesiunilor, pe traseele de deplasare menţionate mai sus, precum şi străzile care acced în acestea.

   În perioada 24 - 29 octombrie a.c., în zona Catedralei Dealului Patriarhiei și esplanadei vor avea loc activități specifice, fără afectarea traficului rutier și pietonal.

Totodată, pentru buna desfăşurare a evenimentului se vor aplica următoarele restricţii:

-  începând cu data de 21 octombrie, orele 08.00, se va interzice staţionarea autovehiculelor pe Dealul Mitropoliei, pe sensul de urcare, precum și pe platoul de la baza Aleii Dealul Mitropoliei;

-  începând cu data de 23 octombrie, orele 20.00, se va interzice staţionarea autovehiculelor pentru instituirea coloanelor de pelerini, pe str. Regina Maria, respectiv str. 11 Iunie pe trotuar.

   Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule:

* să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri;

* să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;

* să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de credincioşi şi să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic;

 * să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de locul de desfăşurare a evenimentului;

Pietonilor le recomandăm să se deplaseze doar pe trotuare, traversarea străzii să o realizeze doar prin locurile special amenajate și la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat temeinic, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenţia de a traversa.