Proiectul “Ora de Educație Rutieră” în colaborare cu Asociația E.D.I.T. (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului)

Asociația “EDIT” (Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului), are drept scop un proiect de promovarea importanței educației rutiere și instruirea unui număr de 25.000 de elevi din clasele a III-a și a IV-a din 140 de unități de învățământ din Municipiul București.

În proiect se propune să se desfășoare activități preventiv-educative zilnic, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, în intervalul orar 09.00-13.00.

De asemenea, activitățile vor fi susținute de psihologi, studenți voluntari din cadrul Facultății de Psihologie și nu în ultimul rând de polițiști rutieri din cadrul Biroului Educație Rutieră, Brigada Rutieră București.

Totodată, în perioada 19 noiembrie – 05 decembrie, Ora de educație rutieră va ajunge și în liceele din Capitală. Scopul proiectului este acela de a conștientiza tinerii șoferi, cât și viitorii șoferi cu privire la importanța siguranței la volan si a educației rutiere în general. La curs vor participa elevii claselor a XII-a, aproximativ 150 elevi/liceu.

Astfel, polițiștii Biroului Educație Rutieră au desfășurat 528 de activități de educație rutieră în unitățile de învățământ planificate în cadrul acestui proiect.