08 Februarie 2018Sursa: Brigada Rutieră București

Taximetrist depistat având dreptul de a conduce suspendat și fără autorizație taxi valabilă

În ziua de 07.02.2018, în jurul orei 14.00, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Bd. Vasile Milea, polițiștii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism taxi, condus de un bărbat în vârstă de 27 ani, din București.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, polițiștii au constatat faptul că acesta figurează având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea dreptul de a conduce suspendat, faptă prevăzută și pededepsită de art. 335 alin.2 din Codul Penal.

Totodată, au fost verificate documentele necesare desfășurării transportului de persoane în regim de taxi, ocazie cu care s-a stabilit faptul că pentru acest autoturism nu a fost eliberată autorizație taxi și s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, respectiv reținerea certificatului de înmatriculare.