22 Mai 2018Sursa: Brigada Rutieră București

Simularea unui accident rutier pentru conștientizarea importanței respectării regulilor elementare de circulație

Politiștii Brigăzii Rutiere în colaborare cu Societatea Studenților în Medicină din București și Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dealu Spirii" București au organizat astăzi, 22 mai,  simularea unui accident rutier, urmat de intervenția pentru acordarea primului ajutor, descarcerea și evacuarea victimelor, intervenția politiștilor rutieri, precum și efectuarea cercetării la fața locului.

Simularea accidentului a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră în rândul participanților la trafic, prin conștientizarea acestora cu privire la riscurile la care se expun atunci când traversează neregulamentar.

Fiind principală cauză a accidentelor rutiere grave din municipiul București, traversarea neregulamentară reprezintă una din prioritățile noastre, polițiștii Brigăzii Rutiere acționând zilnic pentru combaterea acestui fenomen.

În ultima perioadă, foarte multe persoane în vârstă au fost implicate în accidente rutiere, cu consecințe deosebit de grave. Din acest motiv, tragem un semnal de alarmă asupra faptului că și aceștia trebuie să conștientizeze importanța respectării regulilor elementare de circulație.

Intersecția Bd. Camil Ressu cu str. Liviu Rebreanu nu a fost aleasă în mod întâmplător, numai în cursul anului 2017, în apropierea zonei au avut loc 14 accidente rutiere, soldate cu decesul a 2 persoane și rănirea ușoară a 11 persoane.

Recomandăm pietonilor să circule numai pe trotuare, să traveseze doar prin locuri marcate și semnalizate corespunzător și la culoarea verde a semaforului, numai dupa ce s-au asigurat, iar conducătorii de vehicule le-au înțeles intenția de a traversa și au oprit.