18 Martie 2016Sursa: Brigada Rutieră București

Campania de Educaţie Rutieră „RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE! E COOL SĂ FII PE DRUMUL CEL BUN!”

Siguranţa rutieră rămâne o prioritate pentru noi. 
Împreună, putem să o facem o prioritate pentru toţi!

Campania de educaţie rutieră

„RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE! E COOL SĂ FII PE DRUMUL CEL BUN!”

Una dintre principalele atribuţii ale Poliţiei Rutiere este educaţia rutieră a participanţilor la trafic, fie ei conducători auto, motociclişti sau pietoni. Educaţia rutieră înseamnă formarea cetăţeanului pentru respectarea normelor de circulaţie şi adoptarea unui comportament civilizat în trafic, pentru prevenirea evenimentelor nedorite.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii Rutiere Bucureşti interacţionează,  în permanenţă, cu elevii din cele peste 430 de unităţi de învăţământ din Bucureşti. Încă de la vârste fragede, copiii trebuie învăţaţi, temeinic, cum să traverseze strada, care sunt regulile pe care trebuie să le respecte când circulă cu automobilul, tramvaiul sau orice alt mijloc de transport, cum să circule cu bicicleta, altfel spus, cum să se comporte pe stradă.

În anul de învăţământ 2015 – 2016, sub egida campaniei „Alege Viaţa!”,  poliţiştii Brigăzii Rutiere, în parteneriat cu compania de asigurări  "Allianz- Ţiriac", vor derula  programul pilot de educaţie rutieră, dedicat liceenilor, “Respectă regulile de circulaţie! E cool să fii pe drumul cel bun!”. Programul se va implementa în şase unităţi de învăţământ din Municipiul Bucureşti.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere vor efectua ore de educaţie rutieră cu elevii de liceu, axându-se, în principal, pe conştientizarea riscului rutier la care se pot expune aceştia, inclusiv în calitate de viitori posesori ai permisului de conducere auto.

În cadrul acestor activităţi, elevii vor purta discuţii interactive cu poliţiştii rutieri, unde îşi vor însuşi  noţiunile de politeţe rutieră, ce înseamnă  să aibă o conduită preventivă în trafic, evitând a fi implicaţi în  accidente de circulaţie.

De asemenea, cu sprijinul partenerului campaniei, "Allianz- Ţiriac", se vor oferi liceenilor, USB-uri cu materiale educativ-preventive, precum şi alte materiale promoţionale, cu mesajul programului.

Pe durata desfăşurării proiectului, se urmăresc :

  • Informarea elevilor asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au ca participanţi la traficul rutier (să cunoască normele legislative în domeniul circulaţiei rutiere, indicatoarele de circulaţie, rolul agentului de circulaţie, să recunoască şi să explice înţelesul unor termeni specifici limbajului rutier);
  • Prezentarea unor exemple concrete de accidente rutiere, mecanismul de producere şi rezultatul producerii accidentului;
  • Prezentarea unor recomandări prin care se pot evita evenimentele rutiere:
  • să înţeleagă necesitatea respectului reciproc între participanţii la trafic şi să aplice regulile de circulaţie în calitate de pieton, biciclist, pasager sau viitor posesor de permis de conducere;
  • să intervină în cazul nerespectării regulilor de circulaţie de către colegi, prieteni, părinţi sau cunoştinţe;
  • Transmiterea unor cunoştinţe ce vor sta la baza conceperii şi derulării proiectelor de prevenire a accidentelor rutiere;
  • Implicarea activă a elevilor prin responsabilizarea lor în problema siguranței rutiere.

Totodată, în cadrul acestui program pilot, elevii vor fi stimulaţi să dezvolte propriile proiecte de educaţie rutieră, proiecte ce vor fi expuse pe platforma online a Brigăzii Rutiere, "Educaţie Rutieră - Google +" şi votate de utilizatori.

La final, proiectele cu cele mai multe voturi, vor fi premiate de catre "Allianz- Ţiriac".

"Allianz- Ţiriac"– Parte din lumea ta

Încă de la înfiinţare, compania de asigurări "Allianz- Ţiriac" şi-a asumat un rol activ în cadrul comunităţii în care  îşi desfăşoară  activitatea şi a căutat  soluţii  pentru a răspunde nevoilor concrete ale membrilor acesteia,  ale societăţii româneşti, în general.

Proiectele prioritare de responsabilitate socială-corporativă ale "Allianz- Ţiriac" sunt acelea care au permis construirea unor parteneriate comunitare puternice, oferirea de beneficii, pe termen lung, comunităţilor locale, în  care compania îşi desfăşoară activitatea,  generarea de  schimbări în bine şi schimbări de atitudini, la nivelul societăţii. 

"Allianz-Ţiriac" se concentrează pe susţinerea domeniilor cu o contribuţie semnificativă  la dezvoltarea şi progresul  comunităţii, respectiv educaţia şi zona socială,  şi sprijină, totodată, domenii importante din punctul de vedere al impactului pozitiv la nivelul societăţii, cum ar fi cultura şi sportul. 

Compania de asigurări "Allianz- Ţiriac", membră a Grupului "Allianz "- unul din liderii mondiali în domeniul serviciilor financiare şi de asigurări –se remarcă prin stabilitate financiară, notorietate şi apreciere pentru performanţele înregistrate de-a lungul celor peste 20 de ani de activitate în România.

Materialele realizate de elevii liceelor implicate in proiect pot fi găsite aici