19 Februarie 2016Sursa: Brigada Rutieră București

Brigada Rutieră București a devenit partener al campaniei "Viața fără violență"

În ziua de 18.02.2016, Brigada Rutieră a Capitalei a participat, în calitate de partener, în anul școlar 2015-2016, la festivitatea de lansare a celei de-a treia ediție a  campaniei Viaţa fără Violenţă, privind prevenirea şi combaterea violenţei în şcoli, eveniment organizat în incinta Bibliotecii Naționale din București. Campania este susţinută de Asociația ”Viața fără Violență” - membră a CNMR, în parteneriat cu Biblioteca Națională a României.

Prin acest proiect, Asociația ”Viața fără Violență” își propune implementarea în școli și licee a unor metode educative care vizează educația juridică, prevenţia fiind singura măsură care poate să ducă la conştientizarea și responsabilizarea tinerilor.

Derularea proiectului presupune întâlniri zilnice între elevi, profesori, părinţi şi reprezentanţi ai sistemului juridic (avocat, procuror, judecător, poliţist, psiholog şi criminolog) şi desfăşurarea unor workshop-uri creative. Proiectul vizează traininguri interactive prin derularea propriei campanii în unitatea de învăţământ, iar la final sunt premiate cele mai bune campanii de prevenire realizate de elevi la nivel naţional.