24 Iulie 2017Sursa: Brigada Rutieră București

Acțiuni ale Brigăzii Rutiere au organizat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane în 21-23 iulie a.c.

În perioada 20-23 iulie 2017, polițiștii Brigăzii Rutiere au organizat o acțiune pentru verificarea legalității efectuării transportului public de persoane.

Cu ocazia activităților desfăşurate, au fost aplicate 50 sancțiuni contravenționale şi au fost întocmite două dosare penale pentru conducerea unui autovehicul de către un conducător auto care avea dreptul de a conduce suspendat.

A fost reținut un permis de conducere pentru neacordarea de prioritate pietonilor şi au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

De asemenea, împotriva unui conducător auto care a efectuat activitatea de transport de persoane in regim taxi s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni , întrucât nu a deținut autorizație taxi valabilă.

Având in vedere faptul ca vacanța de vară reprezintă perioada în care se organizează cele mai multe tabere şi excursii, au fost verificate şi autovehiculele destinate transportului de elevi, în scopul reducerii riscului de implicare în evenimentele rutiere nedorite.

Astfel, au fost întreprinse mai multe activități preventive, precum: verificarea legalității tipului de transport, verificarea documentelor conducătorilor auto, testarea acestora cu aparatul alcooltest şi instruirea elevilor cu privire la conduita rutieră pe care trebuie să o adopte în vacanță.

Nu au fost constatate probleme la aspectele verificate, iar plecarea în vacanță s-a desfăşurat în condiții normale.

Astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare.