08 Ianuarie 2018Sursa: Brigada Rutieră București

Acțiune a Brigăzii Rutiere pentru reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic în noaptea de 6/7 ianuarie a.c.

În noaptea de 6/7 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere ale Municipiului București pentru reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic.
Au fost avute în vedere depistarea celor care conduc autovehiculele sub influența băuturilor alcoolice, precum și verificarea legalității efectuării transportului în regim taxi.
Au fost aplicate 132 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 56.500 lei și au fost reținute 18 permise de conducere, din care 10 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.
Au fost întocmite 4 dosare penale, dintre care 2 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice, 1 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere și 1 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care avea dreptul de a conduce suspendat.
Totodată, au fost aplicate 30 de sancțiuni în valoare de peste 22.500 lei taximetristiștilor, conform Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi și în regim de închiriere, majoritatea pentru lipsa documentelor.
De asemenea, împotriva unui conducător auto care a efectuat activitatea de transport de persoane în regim taxi s-a dispus măsura suspendării dreptului de utilizare pentru o perioadă de 6 luni, întrucât nu a deținut autorizație taxi valabilă.
Recomandăm respectarea regulilor de circulație pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere nedorite.