Având în vedere prevederile Legii nr. 385/2022 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, pentru a intra in posesia istoricului dumnevoastră de sancţiuni  rutiere semnat electronic, vă îndrumăm să accesaţi Portalul MAI sau ghiseul.ro.

Istoricul sancțiunilor la regimul circulației pe drumurile publice poate fi obținut on-line, de pe pagina de internet a Poliției Române, prin platformele ghișeul.ro și hb.mai.gov.ro.

Documentul se eliberează gratuit și în formă electronică. Istoricele astfel eliberate sunt semnate cu semnătură electronică calificată și sunt asimilate înscrisurilor autentice.

Precizăm că documentul astfel eliberat este valabil doar in mediu electronic, printarea acestuia conduce automat la pierderea certificării de autenticitate.

Astfel, posesorii permiselor de conducere eliberate de autoritățile din România se vor autentifica utilizând credențialele de acces aferente platformei ghiseul.ro[1] sau își vor crea un cont în HUB, prin introducerea datelor de identificare solicitate, iar ulterior, pentru a li se stabili cu certitudine identitatea, se vor prezenta fizic, o singură dată, la un ghișeu al M.A.I., care oferă servicii publice.

După validarea contului, pentru eliberarea istoricului de sancțiuni, după accesarea secțiunii „servicii” și selectarea motivului solicitării dintr-o listă – nomenclator disponibilă, se va trimite cererea precompletată cu datele de stare civilă, iar sistemul va genera automat istoricul sancțiunilor, semnat electronic. Totodată, veți avea posibilitatea vizualizării istoricului în cadrul paginii, fără a fi obligatorie generarea documentului. Prin urmare, digitalizarea fluxului de generare a cererii și obținere a istoricului de sancțiuni permite obținerea documentului pe loc, gratuit, indiferent de locația din care solicită eliberarea.

În cazul în care doriți eliberarea fizică a documentului, vă puteți prezenta la sediul oricărui serviciu rutier din structura unui inspectorat județean de poliție, al Brigăzii Rutiere din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București sau al Brigăzii Rutiere.


[1] Fără a mai fi nevoie de prezența la un ghișeu al MAI, prin folosirea unui card bancar înrolat 3D Secure;